Kaikkea alpakoihin liittyvää

Olemme kasvattaneet alpakoita Korpoströms Gårdissa vuodesta 2012 lähtien. Myymme myös raakavillaa ja -lankaa siinä määrin kuin sitä on saatavilla sekä järjestämme erilaisia alpakka-aiheisia aktiviteetteja ja tutustumiskäyntejä. Kun meillä on alpakoita myytävänä, ilmoitamme siitä Facebook-sivullamme.

Panostamme erivärisiin alpakoihin. Alpakat ovat terveitä ja helppohoitoisia eläimiä, jotka auttavat pitämään Korpoströms Gårdin maiseman avoimena.

Alpakka-aktiviteetteja

Suunnittelemme erilaisia alpakoihin liittyviä aktiviteetteja ja teemme vierailuja hoitolaitoksiin. Voimme myös tarjota alpakoita eläinavusteista terapiaa varten. Ota yhteyttä!

Miksi valitsimme juuri alpakat?

Yksinkertaisesti siksi, että alpakoiden läheisyydessä tuntuu niin hyvältä. Alpakan hillitty hyminä on balsamia sielulle. Lainataksemme Anne Marie Santesson Gerberiä skoonelaiselta Gamla Möllegården -alpakkatilalta: kun menee niin lähelle näitä suloisia eläimiä, että voi katsoa niitä silmiin – on jäänyt ikuisesti kiinni – lumoutunut, innostunut, ihastunut ja jopa noiduttu.

Alpakka on erittäin monipuolinen eläin – sitä voidaan käyttää maisemanhoidossa laiduneläimenä, terveydenhuollossa terapiaeläimenä ja erilaisissa eläinavusteisissa aktiviteeteissa esimerkiksi matkailualalla. Siitä saa myös vuosittain useita kiloja miellyttävää villaa. Villan voi jalostaa myytäväksi kehräämällä sen itse tai kehräyttämällä sen koneellisesti.

Alpakka on peräisin Etelä-Amerikan vuoristoseuduilta, missä se kesytettiin kotieläimeksi 9 000 vuotta sitten. Ensimmäiset alpakat tuotiin Suomeen 2000-luvun alussa Perusta ja Euroopasta.

Alpakkamme

  • AoS Nooa, ori, s. 23.7.2008 Sveitsissä (saatavilla myös siitosoriksi)
  • Korpoströms Enzo, ori, s. 4.6.2014
  • Ylitalon Inka, tamma, s. 26.7.2011 Hattulassa
  • AoS Amber, tamma, s. 17.6.2009 Sveitsissä
  • Kelly, tamma, s. 14.1.2004 Alankomaissa
  • Korpoströms Ninjo, ori, s. 21.6.2015 
  • Korpoströms Nadja, tamma, s. 28.6.2015
  • Korpoströms Nova, tamma, s 24.6.2016

Suosittele meitä